Земеделските производители очакваха, че в броя от 29 ноември на Държавен вестник ще бъде обнародвана промяната в старта на обратното начисляване на ДДС. Това, обаче, не се случи, съобщи за Фермер.БГ Ангел Вукодинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).

 

„В момента сме в патова ситуация, защото 1 декември е в понеделник и имахме уверение, че в броя на Държавен вестник от петък ще бъде публикувана промяната, която определя началото на обратното начисляване на ДДС. Следващият брой на Държавен вестник излиза на 3 декември и това поставя земеделските производители в неясна ситуация“, коментира Вукодинов. По думите му финансовите институции са поели ангажимент начисляването на ДДС да не се прилага от понеделник, 1 декември, макар че решението не е публикувано.

 

Ще припомним, че промяната на датата от 1 декември 2013 г. на 1 януари 2014 г. бе приета на 21 ноември в пленарна зала при второто четене на Законопроекта на Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове. Промяната беше направена на базата на подписаното на 1 октомври споразумение между НАЗ, МЗХ и МФ.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!