Как земеделските стопани да бъдат по-добре информирани, какви са възможностите европейското подпомагане да бъде по-ефективно за тях и как подаването на проектите да стане бързо и безпроблемно в ИСУН – това са само част от предвидените за дискусия теми на съвместната среща, планирана в Добрич за 14 ч. на 31 март. Организатори на събитието са Областният информационен център и Териториалният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Покани за участие са отправени към стопаните от Добричка област. 

Гласувайте: Планирате ли да използвате по-малко химически торове тази година?

По време на срещата те ще се запознаят с проекта „Децентрализирана интелигентна система за проследяване на произхода и качеството на произведените стоки“, финансиран по подмярка 16.1 от ПРСР. Подробности за възможностите, които предоставя, ще изнесе Маринела Георгиева, Маринела Георгиева – ръководител на Териториалния офис на НССЗ в Добрич и регионален координатор на Националната селска мрежа. 

Земеделските стопани ще се запознаят с дейността на двата офиса, както и предстоящите процедури по Програмата за развитие на селските райони. Същевременно ще бъдат проучени очакванията на производителите към работата и подпомагането от страна на ОИЦ и НССЗ.