Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще открие на 17 януари 2014 г. българския щанд на Международното изложение за селскостопански и хранителни продукти „Зелена седмица” в Берлин. Най-голямото и влиятелно селскостопанско и хранително изложение в света и ще се проведе от 17 до 26 януари 2014 г., като на него се представят национални и индивидуални изложители.

 

За първи път тази година поставихме участието на български агрофирми в Зелена седмица на конкурентно начало, заяви в интервю за Фермер.БГ министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков. Той допълни, че над 30 фирми са заявили желание да се представят на изложението в Берлин, 15 от тях ще могат да покажат продукцията си на българския щанд на Зелена седмица.

 

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА!

 

 

„Това означава, че българският земеделски производител е вече конкурентоспособен и че има смелостта да се покаже на тези изложения. Особено силно впечатление правят производителите на биопродукти, които ще представят българското биологично производство в рамките на изложението. Убеден съм, че ще имат добър успех. Имаме и традиционни български продукти, плодове, зеленчуци, консерви, които са добре познати в Европа“, коментира Димитър Греков. По думите му, тазгодишната Зелена седмица ще е крачка към бъдещото все по-мащабно българско участие в различни изложения.

 

„В следващия програмен период сме предвидили специална програма, която ще стартира още тази година, за промотиране на българската аграрна продукция. Отделният производител няма как сам да се представи на подобни форуми, затова ще провеждаме политика на рекламиране на българските продукти“, допълни министър Греков. Той уточни, че в преходната година финансирането на промоцията на български аграрни продукти ще е от държавния бюджет.

 

Греков се надява в новата ПРСР 2014-2020 г. да има специална програма за реклама на родното производство земеделска продукция. С държавно финансиране още тази година се предвижда участие на български агрофирми на изложение в Милано.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!