Как да захраним зеленчуците с калий и магнезии и защо това е важно за качеството им ще стане ясно по време на организирания от Националната служба за съвети в земеделието (НСЗЗ) уебинар. Обучението е безплатно и ще се проведе на 11 юни 2020 г.

Какви са смущенията от неправилното хранене при краставиците

Събитието ще хвърли светлина върху ефекта от минералното хранене на различни култури и как то влияе върху качеството на храните, които консумираме, съответно и върху човешкото здраве. То ще запознае участниците с добри практики и новости в използването на калий и магнезий при полски зеленчуци.

Програмата предвижда няколко модула, които ще разкажат за храненето на зеленчуковите култури за производство на функционална и здравословна продукция:

  • как калият и магнезият формират ценни хранителни съставки за преодоляване на стресови ситуации;
  • как да изберем подходяща форма на торовете;
  • какви са оптималните норми и срокове на торене.

Уебинарът ще покаже и какви са визуалните признаци на дефицит на калий и магнезий при зеленчукови култури.

Събитието ще се проведе между 13:30 часа и 15:45 часа, като за участие в него е необходима предварителна регистрация. Тя е безплатна и може да се направи ТУК. Поканата вижте ТУК.

Уебинарът се организира по проект NEFERTITI, финансиран по Програма "Хоризонт 2020". Подходящ е за земеделски стопани, научни работници, консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтересовани лица в областта на земеделието.