Всяко уважаващо себе си модерно стопанство залага на високоефективни решения за увеличаване на добивите. Едни от иновативните продукти, с които фермерите няма как да сгрешат, са гранулираните NPK торове от серията Haifa Turbo-K.

Прилага се веднъж – подхранва през целия растеж

Всъщност Haifa Turbo-K не са просто гранулирани NPK торове. Те са така създадени, че да могат активно да се приемат от корена на растението. Нещо повече, Haifa Turbo-K са първите на българския пазар комплексни торове, които сa базирани на калиев нитрат.

Това не е никак изненадващо, тъй като групата Haifa е водещ производител и доставчик на калиев нитрат за земеделието, както и на специални подхранващи продукти за растенията. С високоефективните торове Haifa Turbo-K компанията отново доказва водещата си позиция на иноватор на бъдещето.

А какво всъщност прави Haifa Turbo-K толкова специални? Това е гама от комплексни NPK гранулирани торове, в които калиевият нитрат е водеща съставка, а тя, от своя страна, е идеално съчетана с водоразтворим фосфор, магнезий, сяра, желязо и цинк.

Така само в една гранула са събрани всички хранителни елементи, които задоволяват нуждите на растението. Haifa Turbo-K не съдържа хлориди, което прави тези торове идеални за засолени почви и за култури с непоносимост към хлориди.

Haifa Turbo-K е комплексно решение за максимален добив!

Тези комплексни торове вършат чудеса както за подхранване на етерично-маслени култури, така и за зеленчукови култури, овощни култури и лозя.

Какви са предимствата на тези иновативни торове?

•    Висококачествен източник на калий;
•    Съдържат 93% водоразтворим фосфор;
•    Оптимално съотношение между амониевата и нитратната форма на азота;
•    Съдържат всички основни хранителни елементи в добре балансирано съотношение;
•    Не съдържат натрий и хлориди;
•    Хомогенен, еднороден състав на всяка гранула гарантира правилно разпределение на торовата норма.

Благодарение на Haifa Turbo-K младите култури задоволяват нуждата си от калий с лекота, като си спестяват енергия за други важни градивни процеси. Това е така, тъй като при усвояването на калий под формата на калиев нитрат растенията изразходват най-малко енергия. 

Друг плюс на Haifa Turbo-K е, че той съдържа 93% водоразтворим и усвоим фосфор, при положение че в други торове от висок клас максимумът е 70%. Освен това фосфорът и сярата са под такава химическа форма, че растенията никак не се затрудняват в тяхното усвояване.

Гранулите на иновативните торове на Haifa са така създадени, че във всяка от тях съотношението на хранителни елементи е едно и също – така до отделните растения достига еднаква комбинация от хранителни вещества. 

Те са защитени от разпрашаване, изпарение и измиване, което позволява по-продължително отдаване на хранителни елементи както при попадането им на повърхността на почвата, така и при преовлажняване.

От компанията имат пълно основание да се гордеят със своите иновативни торове Haifa Turbo-K. Техен официален вносител за страната е Континвест ООД. Повече информация може да получите на сайта им: agro.continvest.bg