Технология и критични точки при производството на млечнокисели и месни продукти, във връзка с прилагането на Наредбата за директни доставки и осъществяване на къси вериги на доставка на храни“ е темата на семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) – Пазарджик и Тракийски университет - Стара Загора.

Гласувайте: От какво ще страдат най-много фермерите при разразилата се политическа криза?

Той ще се състои на 24 юни 2022 г. (петък) от 11:00 часа до 15:00 часа. Събитието ще се проведе във Велинград, бул. “Хан Аспарух“ №35 – в залата на Община Велинград (срещу Общинска служба по земеделие)

„Участниците ще се запознаят с основните изисквания към доставката и преработката на мляко, млечни и месни продукти и специфичните изисквания към производството на храни от животински произход в кланични пунктове, съобщават организаторите.

Лекторите ще представят и основните моменти от технологията и критичните точки при производството на млечнокисели и месни продукти в обект за търговия на дребно.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат запознати с възможностите за подпомагане на земеделските стопани, осъществяващи директни доставки, включително по мерките от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Програма и покана за събитието може да видите тук.