Резитби за формиране при млади сливови насаждения и биологична растителна защита при отглеждане на сливи ще бъдат демонстрирани на място в стопанство, по време на семинар на Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) – Пазарджик.

Министерството: Открихме огромни количества недекларирано зърно

Информационното събитие ще се проведе на 23 март, сряда, от 10:00 часа в овощната градина на Илиян Петров в град Ветрен.

„Целта на семинара е разпространение на знания за намаляване употребата на пестициди при производството на грозде, плодове и зеленчуци, включително по отношение на биологичната растителна защита при насаждения от сливи. Участниците ще се запознаят и с основните принципи на резитбите за формиране на короната при млади сливови насаждения”, съобщават организаторите.

Основни теми на информационно - обучителния семинар с демонстрация ще бъдат:
  • Основни аспекти свързани с технологията за биологична растителна защита при насаждения от сливи;
  • Основни принципи при резитби за формиране на короната при млади сливови насаждения;
  • Подпомагане на земеделските стопани по подмярка 6.1 „Създаване на стопанства на млади фермери“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г.

Достъпът до събитието е свободен за всички желаещи да участват - земеделски стопани, научни работници, консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтересовани лица в областта на земеделието.

За улеснение на участниците е обявена среща пред кметството във Ветрен, община Септември,  от 10:00 часа. Програма и покана за събитието може да видите тук.