От днес до 4 октомври в Киев, Украйна ще се съберат пчелари от различни точи на света, за да участват в тазгодишния Световен пчеларски конгрес – Апимондия 2013.

 

Както Фермер.БГ информира, тази година за събитието за Киев тръгна най-мащабната група български пчелари – около 100 български пчелари ще участва в тазгодишния Световен конгрес по пчеларство „Апимондия“ и в съпътстващото го изложение ApiExpo. “Апимондия“ се провежда на всеки две години.

 

Тази година ApiExpo ще представи най-новите достижения в пчеларската техника, пособията, инвентара, ветеринарно-медицинските препарати за пчеларството и други. Предвидено е и посещение на пчелин и на преработвателно предприятие. Като най-голямо събитие в сектор „Пчеларство“ световният конгрес фокусира и проблемите в сектора и възможните решения, както и бъдещето на пчеларството в световен мащаб, споделиха пчелари от българската група, която ще посети световния форум и съпътстващото го изложение.

 

Българското участие в ApiExpo е организирано в два щанда – за ветеринарно-медицински препарати за пчеларството и за работно облекло и пособия за пчеларството.

 

Сред акцентите, които ще бъдат поставени в пленарните сесии на Световния пчеларски конгрес Апимондия, са Синдромът на празния кошер, отравянията на пчелните семейства и борбата с пестицидите, както и апитерапията като нова и алтернативна форма за профилактика и за подобряване на здравословния статус на хората по света.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!