Розопроизводители от Казанлъшкия регион споделят, че японски туристи са най-често срещаните гости в розовия край. За тях се предлагат различни атракциони, като бране на рози и други развлекателни дейности.
 
Фермери споделиха, че при разговорите си с японците са разбрали, че те обожават българското розово масло, заради което специално са дошли в България. Пред производителите гостите са споделили дори, че в тяхната страна розовите продукти се използват и като хранителна добавка, която неутрализира потта на човешкото тяло. 
 
Хапчето от роза там се радвало на голям успех, както и всички останали нови продукти, като например кисело мляко с розови листа. 
 
Българското розово масло е уникално заради климата у нас. В Румъния и Гърция са правени опити да се произвежда розово масло, но то не с далеч по-ниско качество. Единствено турското розово масло се доближава до българското, но и то е с по-ниско качество.