Годжи бери, наричани още вълчи боровинки или „плода на дълголетието”, са едни от най-популярните суперхрани. Затова  фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ им посвещава специално издание утре - 11 октомври, съобщиха организаторите. 

Българското годжи бери – 8 пъти по-добро от китайското сушено

Ще можете до опитате био годжи бери на ферма „Попов мост“ пресни или в мед, на сок и в други комбинации. Ще опитате уникални коктейли с годжи бери.

Малките червени плодчета са изключително богати на фибри, протеин, желязо, калий, витамин С, витамини от група В и витамин Е. 
„Съдържат също много микроелементи и всички 21 аминокиселини. Затова си вземете спиртен извлек от годжи бери.  30 капки сутрин са прекрасна профилактика за сърцето, очите, отделителната система“, обяснява производителят Димитър Владимиров.
Основните дегустации са по традиция на два пъти през деня: от 12:00 до 13:00 часа и от 17:00 до 18:00 часа в Демонстрационната шатра.
 
На фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ има богато разнообразие автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби биовино, оцет, билки и подправки. 
 
Много от продуктите са биологични.  Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.
 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“, който фондацията изпълнява с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма „Европа 2017“, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец” на Столичната община.