ДФ „Земеделие“ разработи видео указания, в които са показани стъпките за онлайн очертаване на площите по основните схеми за подпомагане на директните плащания за Кампания 2020. 

ДФЗ разяснява как се работи със СЕУ

Указанията са публикувани в разработената от фонда Система за електронни услуги (СЕУ). Те са създадени за улеснение на земеделските стопани и за нормалното обезпечаване на Кампания 2020, съобщават от Фонда.

В поредица от информационни видеоматериали са показани стъпките за регистрация в СЕУ и за кандидатстване. 

Първите клипове вече са публикувани в основното меню в секция „Обратна връзка и помощ“, в подсекция „Видео ръководства за работа“. 

Идеята е броят на видео материалите и темите да нарастват непрекъснато с цел да се подпомогне целият процес по подаване на заявления през системата.

От ДФЗ припомнят, че всеки стопанин, който има активна регистрация в СЕУ, може да въведе и изпрати към Интегрираната система за администрация и контрол (ИСАК) електронна информация за обработваемите площи и схемите за подпомагане, които заявява за тазгодишната кампания. 

Информацията включва пространствени данни за използваните от земеделците площи. Тя постъпва и се зарежда в ИСАК заедно със схемите и мерките, по които стопанинът кандидатства. 

След това бенефициентът трябва да посети лично общинската служба „Земеделие“, където да потвърди коректността на въведените в ИСАК данни и да приключи заявлението си.

Насоките за кандидатстване, както и условията за регистрация на данни по електронен път са публикувани на интернет страницата на ДФЗ –  раздел „Директни плащания 2014-2020“, секция „Кампания 2020“.
 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Фермери викат неволята: Правят клипове как се чертае в СЕУ

От Съвета по животновъдство: Отварят се подмерки 4.1, 5.1 и 16.4

Министърът: Недоговорените бюджети да се пренасочат към уязвими сектори