В интервю за Фермер.БГ, депутатът и член на Парламентарната комисия по земеделие - Венцислав Върбанов, заяви, че няма да критикува правителството и респективно ръководството на Държавен Фонд Земеделие ако реално не бъдат върнати средства по проекти от Програмата за развитие на селските райони ( ПРСР 2007-2013 ) за първите 2 години.

 

Относно проектите на Общините по ОС 3 от ПРСР, Венцислав Върбанов заяви, че определено има изоставане и редица наследени проблеми, които пречат на Общините да усвояват еврофондовете и допълва че е бил един от първите политици, които са се обявили против ограничения брой проекти, които да могат да подават Общините.

 

На въпрос за това, кой в края на годината се очаква да оглави партия "Обединени Земеделци", Венцислав Върбанов отговаря лаконично, че според устава на партията, всеки може да се кандидатира за нейн лидер и допълва " ..искам дебело да подчертая, че в момента не се боря за нищо."  Според Върбанов, през последните 20 години върху земеделското движение у нас е оказван голям натиск и са били разходвано солидни средства от ляво и дясно за неговото неутрализиране. Медиите също са създали в обществеността разбирането, че земеделците са винаги разединени. "В момента в Народното събрание има мижаво земеделско присъствие...и можем да водим само индивидуална политика, ..и ние се опитваме да правим нещо, но човек сам не е за никъде и много трудно може да отстои една позиция от край до край."

 

 


© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Фермер.БГ е задължително!