Селското стопанство е изключително важен сектор за България, а възможността за фермерите е организираното производство. Това каза земеделският производител Стоил Величков.
 
 
Според него раздробяването в сектора е огромно и това няма да доведе до прогрес и развитие нито в земеделието, нито в животновъдството.
 
„Много станаха малките и средните. Голям проблем е и неравномерното разпределение на добавената стойност по веригата производител-потребител. Перспективите пред сектора са добри, търсенето расте непрекъснато, но се търсят качествени продукти“, обясни той пред Фермер.БГ. 
 
По думите му през годините българското земеделие се е развило много, но това не е достатъчно. Сигурен е, че могат да се създават още много работни места и отново да се съживят опустелите райони на страната.
 
„Можем, разбира се, че можем. Не съм забравил как в стопанството имах само един стар трактор, руско производство. Когато тръгнеш на път виждаш колко много земеделски земи се обработват, всичко това пустееше преди“, коментира Величков.