Очаква се до средата на следващата седмица да бъдат изплатени преразпределителните плащания за първите 30 ха площи за кампания 2014. Това обяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев на среща със земеделски производители в Силистра. 
 
Грудев поясни, че това ще важи за всички площи, по които няма застъпвания. „Там където застъпванията са налице, средствата ще бъдат изплатени едва след решаването на казусите“, подчерта той. 

Както Фермер.БГ писа още вчера наши източници от МЗХ и ДФЗ съобщиха, че до Великден МЗХ се очаква да пусне преразпределителните плащания към фермерите.
 
Право на подпомагане по схемата за преразпределително плащане имат земеделски стопани, които имат право на плащане по СЕПП. Преразпределителното плащане се предоставя под формата на завишено плащане на площ за първите до 30 хектара, за които земеделският стопанин е получил подпомагане по СЕПП. 
 
Кандидатите за подпомагане по схемата за преразпределително плащане подават общо заявление съгласно Наредба № 5 от 2009 г. за условията и реда за подаване на заявления по схеми и мерки за директни плащания, в което заявяват участие в нея. Кандидатите за подпомагане, за които се установи, че са разделили стопанството си с цел да се облагодетелстват от преразпределителното плащане, по смисъла на чл.125а, параграф 6 от Регламент (ЕО) № 73/2009, не получават преразпределително плащане.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!