Заместник главният прокурор на София - Божидар Джамбазов, заяви пред Дарик, че освен сигналите за измами с проекти по оперативните програми в земеделието, има и много подадени сигнали за измами по схемите за единно плащане на площ ( СЕПП ).  "Има доста злоупотреби, които се водят в Софиййската градска прокоратура, тъй като злоупотребилите са подавали документите директно в ДФ Земеделие. Слава богу беше сигнализирано своевременно и средства не са получени от земеделските стопани, които са поискали такива средства неправомерно. Злоупотребите са в това, че стопанинте са наддекларирали размера на обработваемата земя, в някои случаи в пъти; както и за пустеещи земи, за които е декларирано, че се обработват", заяви Джамбазов.

 

Според Божидар Джамбазов, след делото Николов-Стойков за злоупотреби в особенно големи размери по програма САПАРД, в скоро време наяве ще излязат имената на обществено неизвестни досега лица и фирми, които също са замесени в схеми по източване на еврофондове в областта на земеделието.

 

Странното в интервюто пред Дарик радио е, че именно Дарик е една от медиите, която беше оповестена в доклад на европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ.  В доклада на ОЛАФ се посочва, че за Информационната кампания на Държавен Фонд Земеделие за 2008-а година Дарик радио, продуцентска къща “Агромедия" и  “Агенция Европа” ( ТВ Европа ) са подписани договори в нарушение на ЗОП. Заедно с “Дарик” радио трите са се отчитали с едни и същи медиини  материали. Одитът казва, че собственикът на “Агромедия” е и съдружник в “Агенция Европа”, която без обществена поръчка прибира 120 000 лв.