Учените от пловдивския институт по зеленчукови култури "Марица" създадоха по естествен път кафеви чушки с повишено съдържание на витамин С и други, с което обявяват, че редовната консумация намалява риска от рак. Понеже цветът им е кафяв, чушките носят широкото название - "шоколадови" и е отнела 14 години от живота на учените в Пловдив. Добрата новина е, че изцяло нашенския зеленчук вече има европейски сертификат за производство.
Учени от Пловдивския институт по зеленчукови култури създадоха нов сорт кафеви чушки
От шоколадовите чушки може да се добиват до 2 тона и половина от декар или това е с 50 % повече от стандартните сортове
С временна заповед ще стартира сезонът за ловците на трюфели
Около 170 лева ще плащат месечно берачите, за да работят на територията на едно държавно предприятие
Национална асоциация на зърнопроизводителите се разширява
Новото регионално сдружение е на стопани от Варненска област
Кой ще бъде новият ректор на Аграрния университет в Пловдив?
Изборът ще бъде на 7 март, кандидатите за най-високата академична длъжност в университета са двама
Мнение: С тези постоянни проверки фермерите са като в Биг Брадър
България има своите особености, с които европейските администратори трябва да се съобразят, смята проф. Димитър Греков
0 КОМЕНТАРА