Това е третото издание и се надяваме то да бъде най-посещаваното. Традиционно всички изложители ще представят най-новото, с което разполагат. Това каза Георги Загоров – ръководител на секция „Товарни“ в Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), организатор на събитието.
 
„Ще представим най-съвременната част от техниката в сферата на леко- и тежкотоварните автомобили, ремаркета и полуремаркета, гуми, масла, резервни части, финансиране, застраховане. Всички индустрии, свързани с покупката и експлоатацията на товарните автомобили“, уточни Загоров.
 
Официалното откриване е планирано за 6 юни от 11 часа. В рамките на три дни посетителите на летище „Лесново“ ще могат да видят 150 експоната и 20 премиери. Александър Миланов – председател на УС на АПП, посочи, че общата площ на изложението е разширена до 10 хил. кв. м, на която 48 изложители ще представят над 100 световни бранда.
 
„Тази година за първи път ще направим шоу Truck Tuning Show. Ще видим тунинговани камиони, чиито собственици са се постарали да бъдат уникални и различни от серийното производство. Посетителите ще могат да тестват и най-новите автомобили, които да им помогнат да направят своя избор и планове за бъдещето“, коментира Загоров.
 
Присъстващите на пресконференцията в БТА коментираха какво се случва в автомобилната индустрия за последната една година. Продължава да се говори за обновяване на автопарка, пакета мобилност, въвеждане на тол системата, които безспорно се отразяват на сектора и пазара. Татяна Груева – изпълнителен директор на ААП, разказа повече за усилията на асоциацията да бъде в полза на бизнеса.
 
„Те са насочени към изграждане на една стратегия, която да доведе до визия за това, как трябва да изглежда автомобилния парк. Два са основните проблема за нашата страна – чистотата на атмосферния въздух и броят на пътнотранспортните произшествия“, обясни Груева.
 
За финал Eмил Капон, управител на фирмата партньор на изложението, уточни, че входът за посетители е безплатен, а всеки, който се регистрира, може да участва в томбола за атрактивни награди. Работното време през първите два дни е от 10:00 до 18:00, а на третия ден – от 10:00 до 14:45. Експонатите са обособени в зони, а за улеснение на всички е осигурен паркинг.