Три „Златни ритона“ бяха дадени на тържествената церемония на 4 март вечерта в Международен панаир Пловдив, където се провеждат 7 изложения заедно с „Винария“ до 8 март. Наградата, известна като „Винен Оскар“, получиха: „Меди Валей“ за “Excentric Incanto Chardonnay & Sauvignon Blanc“, „Давинус“ – Чехия –за „SOMMELIER SELECT Ризлинг Влашки 2013“, късен гроздобер и „Винал“ – Ловеч за „Мерло специална резерва 2010“.  Призовете връчиха изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев, председателят на НЛВК Радослав Радев и изпълнителният директор на Международен панаир Пловдив Богомил Бонев.

 

В категория „Ракия и винено бренди“ пробите се състезаваха за приза, равностоен на винения Оскар, който се нарича „Златна фиала“. Тази година наградата получи „Пещерска селекция“ на „Винпром“ - Пещера. Призът бе връчен от Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара.

 

За първи път на „Винария“ бе връчена наградата „Изба на годината“ на ВИ „Едоардо Миролио“. Инициативата е на Националната лозаро-винарска камара и се провежда със съдействието на Камарата на архитектите в България. За „Енолог на Винария 2015” бе обявен инж. Божидар Донков от Изпълнителната агенция по лозата и виното.


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!