Списъкът на бенефициентите по плащанията по ОСП (Обща селскостопанска политика) в Ирландия бе наскоро публикуван от Министерство на земеделието, храните и морското дело, съобщава agriland.ie.

По-специален подход към младите фермери в необлагодетелствани региони

Министерството е ангажирано, от регулации на Ес, до края на май всяка година да публикува списък на всички бенефициенти на финансиране по ОСП – ако те получават повече от 1250 евро.

През 2017 г. са налице 129 907 земеделски производители или предприятия, които под някаква форма получават финансиране по ОСП.

Сумата на всички плащания се равнява горе-долу на 1,69 млрд. евро, сочат цифрите, публикувани от Министерството на земеделието.

На базата на получените данни може да се установи кои са 10-те земеделски производители или предприятия, които са получили най-големи суми през 2017 г. От списъка са елиминирани местните общини, които също получават финансиране по ОСП, базирано на програмата „Лидер“ например.

Списък на Топ 10 беницифиентите по ОСП в Ирландия, които получават финансиране основно чрез директни плащания

O’Shea Farms Ltd в Пилтън е на челна позиция през 2017 г., макар общата сума на получаваните средства да е намаляла с почти 6 000 евро, сравнено с година по-рано.

Три от топ 10 реципиентите се намират в окръг Мийт, докато други два са в окръг Уотърфорд. Още два има в окръг Килкени.

Скорошна публикация на Teagasc, базираща се на национално допитване сред фермерите за 2017 г., показва, че стопанствата продължават да са „силно зависимо“ от директните плащания.

Средно всяка една ферма получава по 17 672 евро, което представлява 75% от средните приходи в стопанството.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!