Област Бургас е един от регионите, които произвеждат най-добрите плодове и е областта с 9% от трайните насаждения. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред журналисти в Бургас, предаде Фокус. Танева добави, че в страната се отича траен ръст в производството на плодове и зеленчуци. 
 
„Имаме още на къде да вървим, за да постигнем и да възстановим балансирания характер в българското земеделие и мисля, че трябва да работим в тази посока“, каза още Танева.
 
Министър Десислава Танева обясни, че най-голямото предизвикателство пред МЗХ е това как да обедини малките производители на храни, чийто достъп до пазара е труден, но и които са изключително важни за потребителите. 
 
„Към фермерските пазари има все по-голям интерес. Ние смятаме да подкрепим местната власт, при нейна инициатива те да станат нещо рутинно, за да може производителят да има директен достъп до потребителя. В България се произвеждат все повече и по-качествени храни и трябва да се гордеем с това“, категорична е Танева.
 
„Всички останали, независимо от това на каква позиция сме, трябва да работим така,че обществото да бъде удовлетворено от средата , в която живее“, заключи министърът.