Световен лидер в производството и дистрибуцията на изкуствени торове обедини усилия с димитровградския производител „Неохим” АД, съобщават от дружеството. Това стана чрез инвестиция от страна на базираната в австрийската столица Виена „Бореалис”.

 

Заедно с бахрейнската „Фърст Енерджи Банк”, химическата компания придоби 20.3% от акциите димитровградското торово дружество, информират оттам. Сделката е осъществена чрез Българската фондова борса посредством създадена преди това съвместна джойнт венчър компания.

 

„За „Неохим” тази инвестиция открива нови хоризонти в условията на динамично развиващи се пазари на торове и предоставя възможности по отношение на конкурентоспособността на компанията. Предстоящата от началото на 2014 г. съвместна дейност ще даде възможност за продължаване на технологичното обновление.

 

То е възможно чрез трансфер на ноу–хау от химически гигант от ранга на „Бореалис” и Borealis Chimie SAS”, цитира „Химик онлайн” думите на Стефан Грънчаров, директор "Маркетинг, стратегическо развитие и нови производства" в „Неохим” АД.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!