Всеки момент приетият в края на миналата седмица Закон за животновъдството трябва да бъде публикуван в Държавен вестник. Разбира се, има технологично време преди обнародването на даден закон, уточни на въпрос на Фермер.БГ председателят на Парламентарната комисия по земеделие проф. Светла Бъчварова.

 

По думите й една от важните законодателни стъпки за следващата година е Законът за земеделските кооперации, по който и сега се работи много усилено. „Смятам, че вече сме на финала от гледна точка на серия от проведени дискусии, от които бяха направени предложения, които са ясни и категорични, за да може да се реализира политика в областта на земеделските кооперации“, сподели проф. Бъчварова.

 

Предстои приемането и на Закона за водите, важна част от който е казусът „Напоителни системи“, тъй като сега дружеството не може да изпълнява своите естествени функции за превенция, тъй като след 2011 г. му е отказан ресурс за това от държавата. „В резултат на което всички знаете в какво тежко състояние е „Напоителни системи“ в момента. Дебатите в парламентарната комисия по този закон приключиха и той се готви за пленарна зала за първо четене.

 

Очаквам това да се случи още тази седмица“, допълни проф. Бъчварова. В дневния ред на пленарното заседание на Народното събрание за 18-20 декември е включено и първо гласуване на Законопроект за допълнение на Закона за виното и спиртните напитки, чийто вносители са проф. Светла Бъчварова и група народни представители.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!