Обработката на проектите по мярка „Агроекология” от Програмата за развитие на селските райони все още не е стартирала. Това е станало ясно на среща между животновъдни организации и ръководството на МЗХ и ДФЗ, съобщиха за Фермер.БГ животновъди, участвали в срещата.

Както вече писахме, причината за забавяне на проектите е системата с ветиринарните сертификати, която все още не е готова. Изпълнителният директор на НВМС Йордан Войнов се е ангажирал до 10 работни дни да бъдат обработени данните в Националната ветеринарно-медицинска служба и да бъдат предоставени на Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция. Калина Илиева пък е обещала, че в рамките на още 10 работни дни след това, проектите ще бъдат обработени, след което щяло да започне и изплащането на средствата по тях.

Според Илиева се очаква изплащането на 10 млн. лв. по мярка „Агроекология” по Програмата за развитие на селските райони да започне в началото на март. Ще успеят ли обаче управляващите да се вместят в обещаните срокове, много от нас се съмняват. Защото до сега бяха дадени много обещания, а малко от тях бяха изпълнени...

Междувременно припомняме, че бенефициентите по Агроекологичната мярка все още не са получили средствата си и по СЕПП, за да могат в последствие от тях да се удържат евентуални изискуеми вземания при наказания по Агроекология.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Фермер.БГ е задължително!