Средно за страната цената на едро на яйца – размер М се запазва на ниво от 0,18 лв./бр. Най-скъпи са яйцата в Благоевградско, Ловешко, Смолянско, София и Старозагорско – по 0,20 лв./бр. Най-ниски за страната са стойностите във Велико Търново, Монтана и Шумен. Там яйцата се търгуват по 0,16лв./бр., се отчита в седмичния анализ на цените на основните хранителни продукти, изготвен от агроминистерството. 
 
Лека седмично увеличение на цените се отчита във Велико Търново, Ловеч, Плевен. То е  0,01 лв./бр. и Благоевград, където увеличението е с 0,02 лв./бр. Намаление има във Враца, Добрич и Сливен, където стойността на яйцата е паднала с 0,01 лв./бр.
Цените на размерите М и L в големите търговски вериги са съответно 0,25 лв./бр. и 0,28 лв./бр., като за М стойностите варират от 0,21 лв./бр. в Пазарджик до 0,27 лв./бр. във Видин, Враца и Монтана.
 
В десет области има леко поевтиняване на продукта на седмична база с 0,01 лв./бр., докато в други пет се наблюдава поскъпване в рамките на 0,01 лв./бр. – 0,02 лв./бр., което се е усетило най-чувствително в Добрич.
 
Размер L се търгуват се продава от 0,23 лв./бр. в Смолян до 0,29 лв./бр. В Благоевград, Кюстендил и Шумен е регистрирано седмично повишение на стойностите с 0,01 лв./бр., а единствено в София - понижение, с 0,03 лв./бр.
 
 
Средната стойност за страната на размер М в по-малките магазини се запазва на ниво от 0,22 лв./бр. По области стойностите варират от 0,20 лв./бр. в Силистра до 0,25 лв./бр. във Видин, Враца, Монтана и София. 
 
През миналата седмица средните за страната цени на дребно на яйца в големите супермаркети са по-високи от тези в по-малките търговски обекти – с 0,03 лв./бр. при размер М и с 0,04 лв./бр. при размер L. Най-голяма разлика в тази посока се наблюдава за размер М в Силистра – 0,05 лв./бр., а за размер L – в Търговище – 0,06 лв./бр. 
 
Маржът между цените на едро на яйца – размер М и тези на дребно е средно 0,07 лв./бр., като най-голямата разлика е в Монтана – 0,11 лв./бр. за големите супермаркети и 0,09 лв./бр. за по-малките магазини.