България е готова да сподели своя опит в селското стопанство със земеделците в Ливан, като съществуват и значителни възможности за увеличаване на търговията с аграрни стоки между двете страни.
 
 
Това стана ясно на среща на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с ливанския посланик Тофик Жабер.
 
„България и Ливан трябва да продължат доброто сътрудничество между двете страни. Земеделието е изключително важен сектор от икономиката на всяка държава, а ние определено бихме могли да споделим опит и България да се превърне в мост между Ливан и Европейския съюз“, каза Румен Порожанов, цитиран от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ). 
 
Двамата с посланика обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на селското стопанство. Министър Поржанов подчерта безспорните качества на българските продукти, които са високо ценени не само в Европа, но и в цял свят. 
 
Повишава се производството и търговията с лавандула и етерични масла, които се използват широко в парфюмерийната и козметична индустрия. Румен Порожанов отбеляза също, че транспортните връзки между двете страни са изключително важни за изграждането на стабилни бизнес отношения.
 
Посланик Тофик Жабер покани министъра да посети Ливан и лично да се запознае с възможностите за сътрудничество.