Държавен Фонд „Земеделие"  (ДФЗ) беше домакин на среща между представители на дирекция „Противодействие на измамите" при фонда, служители на дирекция „Защита на финансовите интереси на Европейския съюз" (дирекция АФКОС) - МВР, от българска страна и служители на Отдела за борба с измамите (Fight against Fraud Department – DLAF) към Министерски съвет на Румъния (АФКОС Румъния).
 
 
Срещата бе част от Европейската програма за обмен на правоохранителни органи през 2017 г. (CEPOL/CEP 2017). По време на разговорите беше представена дейността на дирекция „Противодействие на измамите" и тази на DLAF. 
 
Бяха засегнати конкретни практически казуси, проблеми и посоки на развитие в борбата с измамите и защитата на финансовите интереси на Европейския съюз. Всички участници единодушно изказаха мнението и разбирането, че срещата е начало на двустранни работни отношения между съответните български и румънски институции, с цел усъвършенстване на техниките за по-успешното противодействие на измамите, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз.