Традиционни храни, гурме деликатеси и възможности за фюжън кулинария ще представят участниците в изложбата „Фудтех 2018”. Събитието ще се проведе от 21 до 25 февруари в рамките на Международният панаир в Пловдив. 
 
 
Основната част от експозициите са на български производители. Дистрибутори ще презентират марки от Гърция, Италия, Франция, Холандия, Белгия, Испания, Германия, Норвегия, Великобритания, Австралия, Аржентина, Нова Зеландия и други страни. Така всеки ще може да подбере съставки от различни кулинарни направления, които да комбинира според фюжън модата.
 
Хитът на изложението ще бъдат сиренето и кашкавалът от магарешко мляко. То помага при редица заболявания включително анорексия, обясниха изложителите от фирма „Мар-Ив 2016“. Продуктите идват от ферма в сливенското село Селиминово, където животните се отглеждат пасищно, за да се гарантира високото качество на млякото и месото.
 
Нов акцент е телешкото клас „Премиум”. То ще  зрее пред очите на клиентите в дизайнерска хладилна витрина на щанда. По време на барбекю шоу готвач ще пече на скара различни видове месо, а презентация ще разкрие особеностите на висококачественото телешко от порода „Блек Ангус”, както и спецификите в неговото производство и обработка.
 
На „Фудтех 2018“ се откроява и биотенденцията. Няколко фирми ще демонстрират екологично чисти храни и консумативи тях. Съществена част от „Фудтех 2018“ представлява и панорамата на иновативни технологии, техника, материали и опаковки за хранителната промишленост.