McCormick X50Към съществуващите линии техника шотландската корпорация McCormick добави най-новата серия трактори X50.

Мощността на двигателя на трактора варира от 85 до 113 к.с. Най-мощният в серията е тракторът Х50.50. За разлика от предишната серия McCormick T-Max, която разполага с 4,5-литрови двигатели Perkins 1104, новата серия е агрегатирана с 3,4-литрови дизелови двигатели Perkins 850.

Въпреки, че последните двигатели са по-компактни, те имат предимството - увеличен въртящ момент с 9% (450 Nm) и намаляване на разхода на гориво с 8%, според разработчиците. Всичко това е в резултат на повишаване на ефективността на изгаряне на работната смес. Оттук и съответствието изискванията Stage IIIB/Interim Tier 4. Съществена роля тук играе системата за впръскване на горивото Common Rail с електронно управление, която точно контролира нивото на обогатяване на сместа. Компактността на двигателя позволява поставянето на филтър за твърди частици и каталитичен неутрализатор на изгорелите газове в един блок, директно под капака на трактора. Филтърът, в който остават 90% от вредните вещества, се регенерира дори и при частично натоварване на двигателя. Срокът на експлоатация на филтъра за твърди частици е 3000 моточаса.

Тракторите McCormick X50 са оборудвани с 3-степенна скоростна кутия със или без сервоуправление.

Наред с другите неща, тракторът McCormick X50 е оборудван с нова кабина с по-голяма фидимост и нов контролен панел за управление.

Закупуването на тракторите от серията X50 ще стане възможно през пролетта на тази година.