Великотърновските села се подготвят за Програмата за развитие на селските райони- ПРСР 2014-2020 , заяви Благовеста Факирова, председател на Сдружението на кметовете и кметските наместници.

 

По думите на Факирова, вече са обозначени основните нужди в малките населени места, за да има възможност при разкриване на програмата да бъдат изготвени в максимално кратки срокове идейни проекти. „Досега великотърновските села нямаха възможност да участват за финансиране с проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), тъй като населените места от Община Велико Търново се водеха градска среда.

 

'Не мога да си обясня как е допуснато това нещо - едни села по на 30-40 км разстояние от град Велико Търново, да се смятат градска среда и да не могат да участват в програмата'', заяви Благовеста Факирова. Тя отбеляза, че е получено уверение от Сдружението на общините в Република България (НСОРБ), че през следващия програмен период програмата ще бъде отворена за всички досега орязани големи общини.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!