Много добро състояние на есенните култури в Пловдивска област отчитат зърнопроизводители от региона. Относно състоянието на пшеницата и ечемика към момента в района, Йордан Райчев, зърнопроизводител в село Крумово, обл. Пловдив заяви пред Фермер.БГ:
 
„На този етап състоянието на есенните култури е задоволително, смея да твърдя и много добро! Ако годината продължи да бъде така благоприятна, очакваме също добри резултати, но всичко зависи от климатичните условия. Каквото е необходимо, ние сме го направили, оттам нататък, ще чакаме още валежи, надявам се. Правим второ фунгицидно пръскане и подготвяме жътвата“.
 
С добри темпове върви и сеитбата на пролетните култури: :Сеитбената кампания в момента, мога да кажа, върви на пълни обороти. Времето е много подходящо и предполага за извършване на пролетните мероприятия. При нас засяхме на 100 процента слънчогледа и в момента, горе-долу, сме преполовили сеитбата на царевица и до няколко дни, ще я завършим, ако времето позволи“, каза още зърнопроизводителят.