Остават само шест дни до Шестата национална среща на земеделските производители в България, на която Фермер.БГ е медиен партньор.
 
 
Местата за участие в конференцията вече са ограничени заради огромния интерес към събитието. До момента своето присъствие на форума са заявили над 500 земеделски производители, които ще имат възможността да наблюдават дискусии и презентации по най-актуалните проблеми в българското и европейско земеделие. 
 
 
Водени от мотото „Обединени за нашето бъдеще“, организаторите на срещата от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) ще съберат на едно място ръководството на аграрното министерство, Държавен фонд земеделие и парламентарната комисия по земеделие, ръководители от европейските институции, колеги от неправителствените организации, търговски партньори и представители на агробизнеса и академичните среди.
 
Конференцията ще се състои в хотел „Адмирал“, Златни пясъци, в периода 14-15 февруари 2018 г., като официалното начало на форума ще бъде дадено от министър Румен Порожанов на 14-ти февруари от 14:00 часа
 
 
Както всяка година, организаторите от АЗПБ са подготвили интересна и богата програма, която вече предлага и две допълнителни нови теми: „Визия и политика на МЗХГ за поливното земеделие“ и „Представяне на проект на Закон за превенция и борба с природни бедствия“. 
 
Какво ще е бъдещето на ОСП и земеделските субсидии?
Специално за форума, който поставя специален акцент върху дискусията за Общата селскостопанска политика след 2020 г., ще пристигнат Чеслав Адам Шекерски, председател на Комисията по земеделие към Европейския парламент и Михаил Думитру – зам.-директор на Генерална дирекция АГРИ към ЕК. В дебата ще се включат министър Румен Порожанов, Десислава Танева, председател на парламентарната комисия по земеделие, Живко Живков, изпълнителен директор на ДФЗ и председателят на АЗПБ Венцислав Върбанов. 
 
„Шестата национална среща идва в един важен за България период, а именно когато страната ни председателства Европейския съвет. На нашия форум очакваме да бъдат изпратени послания не само към българските земеделски производители, но и към европейските фермери.“, заяви Венцислав Върбанов, председател на АЗПБ.  
 
 
Той добави, че очаква интерес и активен дебат по актуални теми като стратегията на МЗХГ за поземлените отношения, наредбите за изкуствено създадените условия, новата Наредба за изплащане на субсидиите и санкциите и системата за кандидатстване ИСУН. 
 
Други основни акценти в първия панел на агроконференцията ще са таваните на плащане, изравняването на субсидиите между стари и нови страни членки на ЕС, разширяване обхвата на обвързаната подкрепа, новата „зелена архитектура“ и промяна в определението за активен фермер.