На това издание на фермерския фестивал специално внимание ще бъде обърнато на хляба. Фестивалът се провежда всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
 
 
Фурна Квартална ще направи специална презентация на хляба, който прави. Ще донесат квас и различни  брашна.
 
На демонстрацията от 12 часа ще ви покажат разликата между хлябовете, правени с различни брашна и ще обяснят процеса на ферменация. Бъдете точни, ако искате да научите тайните на хубавия хляб с квас.
 
Ани Тодорова и семейството й създали преди няколко години Фурна Квартална заради убеждението си, че „доброто здраве е преди всичко въпрос на хранене“ и за да възкресят спомена за домашните печива и живия хляб. Всеки ден Фурна Квартална меси хляб по традиционния допреди десетилетия начин – с квас, без мая. Правят го с дълга ферментация, за да се получи чист, вкусен, здравословен и траен хляб. Фурна Квартална прави не само хляб, но дълъг списък от вкуснотии: банички, кроасани, бутерки, курабийки, козунаци, торти.
 
Всяка сряда фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя. 
 
Запазена марка на фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и рецепти.