Акцент на днешното издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас“ са родни кайсии и нектарини. Те са отгледани в кюстендилското село Ресилово от земеделския производител Асен Йовов. 

Фермерският фестивал празнува втори рожден ден

Посетителите ще могат да се отбият и на специалния щанд на проекта „Твоята храна“, финансиран от Европейската комисия (ЕК). Той направи дебют преди седмица, когато екипът раздаде на купувачите на фермерски храни полезна книжка за това, как да предотвратим хранителните отпадъци. Малчуганите пък се зарадваха на детския „Бележник за мислещи фудита“. 

По традиция на Фермерския фестивал се предлагат разнообразни храни от семейни ферми и малки производители, регистрирани по Наредби 3 и 26 на Министерството на земеделието (МЗХГ) или по Закона за храните. Те участват с краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, яйца, прясно месо, ядки, биогъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се настанява пред сградата на МЗХГ в София всяка сряда от 10:00 до 18:00 часа.