Шуменските пчеларски дружества организират Регионална пчеларска среща в Шумен на 07.07.2010 год. Това съобщава във форума на Фермер.БГ Даниела Челебиева, член на УС на Съюза на българските пчелари и член на комисията при СБП по Пчеларските програми и еврофондовете и субсидирането на пчелните семейства, вкл. за опрашване.

Срещата е по инициатива на шуменските пчеларски дружества, под патронажа на библиотеката, под надслов "Пчелите и човека", в чест на св. Прокопий. На срещата ще присъства и председателят на Съюза на българските пчелари инж. Михаил Михайлов

Участниците в срещата ще бъдат запознати със Становището на СБП за защита на пчелите и пчеларството в България, както и с проектопредложенията на комисията за субсидиране на всяко регистрирано пчелно семейство в България и в ЕС.

Организаторите канят пчелари от област Шумен и председатели на дружества и организации от съседни области - Разград, Силистра и Търговище на пчеларската среща, на 07.07.2010 от 16 часа във фоайето на ІІ етаж на Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров" – Шумен.