„Ще ускорим дейността на българо-френската работна група по земеделие, която работи по въпросите на новата Обща селскостопанска политика, горското стопанство, рибарството, сдруженията на производителите и друти въпроси”, заяви заместник-министър д-р инж. Валентина Маринова по време на среща с г-н Жан Мари Деманж, ръководител на Регионалната икономическа служба към посолството на Франция в София.

 

Участниците в срещата се договориха и за уточняване на график на работната група по земеделие на основата на поддържане на контакти на експертно ниво. Според зам.- министър Маринова налице са добри възможности за разширяване на българо-френското сътрудничество в областта на земеделието, храните и горите, за което една добра предпоставка са сходните географски, климатични условия, както и приключилите съвместни проекти между двете страни.

 

 

Г-н Деманж благодари за оказаната от българската страна подкрепа при избирането на френския кандидат д-р Жан Мари Оран на поста генерален директор на Международната организация по лозата и виното със седалище Париж.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!