Преизбраха младия земеделски производител Илия Проданов за председател на Съюза на зърнопроизводителите „Маркели“. Той ще поеме постът за нови три години, става ясно от отчетно-изборното събрание на съюза, който обхваща общините Карнобат и Камено.

За пореден път: Студът унищожи посеви с рапица в Добруджа

“Най-голямото постижение за мен е имиджът на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), както и на нашия съюз. Радвам се, че успях да го поддържам и да спомогна за издигането му. Също така да привлечем нови членове и на национално ниво да ни възприемат като едно от най-активните звена“, коментира Илия Проданов пред Faragency.bg.

За него един от най-големите проблеми е, че все много хора не са почувствали и разбрали ползата от членуването в асоциацията. 

„Опитваме се да работим упорито в тази посока, но манталитетът на българина е такъв, че „по-добре на Вуте да му е зле, отколкото на мен да ми е добре“. Обединението около една кауза все още не е съвсем осъзнато“, каза още Проданов.

Първата задача, която предстои, е заседание на новия управителен съвет на „Маркели“, а на 18 март - общото събрание на НАЗ.