Пореден протест организират днес животновъди от Великотърновско. Основното искане на фермерите е среща с премиера Бойко Борисов, на която подробно да се обсъди състоянието на животновъдния сектор, съобщи за Фермер.БГ председателят на Асоциацията на овцевъдите и козевъдите Милчо Ангелов. Освен за неизплатените субсидии, фермерите искат да разговарят с Борисов за смешно ниските изкупни цени на месото и млякото, както и за корупционните практики в сектора. „Крайно време е да погребем лъжата и да притиснем мафията до стената”, каза Ангелов.

На въпрос защо при последния си протест представителите на браншовите организации отказаха уговорената среща с министър-председателя Бойко Борисов, Ангелов коментира, че тази среща е била провокацжия към браншовиците. Срещата с премиера нямаше да ни позволи да присъстваме на протеста и колегите ни щяха да ни обвинят, че по този начин защитаваме лични интереси. Затова предпочетохме да сме с тях на протеста, а не на срещата с Бойко Борисов, обясни Ангелов.

Протестът ще започне от 12.00 часа и ще се проведе на разклона между стражишките села Кесарево и Балканци на главния път София – Варна. Очаква се в него да се включат животновъди от Великотърновско, Старозагорско, Кърджалийско и Пловдивско. „Имаме разрешение и ще останем да протестираме, докато не уговорим среща с премиера”, каза още Ангелов. 

Същевременно днес и тютюнопроизводители излизат на ефективен протест. Очаква се на Дунав мост да се съберат между 3000 и 5000 души, като блокадата е обявена за 10,00 часа. Те ще настояват да получат пълния размер на премиите от миналата година.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Фермер.БГ е задължително!