Съвременните технологии могат сериозно да облекчат живота на фермерите. Съществуват мобилни приложения, специално създадени за хора, заети в аграрната сфера, информира Hyser.

Смарт кошер оптимизира производството на мед

Днес ще ви разкажем за най-популярните приложения. Те работят и с iOS, и с Android.

MachineryGuide

Това е едно от най-простите, но в същото време най-функционалните приложения за работа в селското стопанство. Програмата предоставя възможност на фермерите да си водят подробен дневник на своите задачи, да правят доклади, да следят алгоритмите на обработка на нивята и т.н.

FarmManager

Това е друг доста функционален инструмент за работа в селското стопанство. Това приложение позволява да се следи абсолютно цялата работа във фермата. Удобство е възможността да се концентрира на едно място всичката информация.

FarmManager позволява да се проследява състоянието на техниката, процесът на сеитба, производителността на задачите и рентабилността на предприятието.

PrecisionEarth

Тази програма ще бъде надежден помощник при анализа на почвата във вашата ферма. Приложението анализира размера на полето и състава на почвата, предоставяйки подробна информация за качеството й.

Анализът, получен от PrecisionEarth, ще е от помощ при вземането на решение как по-добре да се обработва земята – ръчно или с трактор.

Optimizer 2.0

Това приложение ще бъде от полза на фермерите, когато искат да прогнозират какво ще бъде количеството на бъдещата реколта. Програмата отчита различни фактори – време, местност, почва и дори качество и сорт на посевния материал. Много полезен инструмент в селското стопанство.

Scoutpro

В Scoutpro се съдържа цялата необходима и изчерпателна информация за управлението на съвременна ферма. Приложението спомага за усвояване на нови принципи на работа с почвата, грижи за културите и средства за борба с плевелите и вредителите.