Близо 60 тона хранителни стоки с неясен произход или изтекъл срок на годност са открити в складове на търговска фирма на различни места в страната, съобщават от Национална агенция за приходите (НАП).
 
В операцията са се включили служители на „Икономическа полиция” на Главна дирекция „Национална полиция“, НАП и Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ). Те са действали на територията на столицата и в областите Видин, Русе, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Пловдив и Благоевград. 
 
Инспекторите са проверили дружество за производство на млечни продукти. То стопанисва складове на различни места в страната и търгува с месо, месни продукти, мляко, млечни и имитиращи продукти. 
 
В складове в три града са намерени около 12 000 кг месо и колбаси с изтекъл срок на годност, както и стоки без необходимите документи за произход и съхранение – общо 47 375 кг сухо мляко. В друг склад има разлики в касовата наличност, а също и два нерегламентирани склада.
 
Контролиращите органи са издали съответните актове и наказателни постановления. Храните, негодни за употреба, ще бъдат унищожени. Стоката без документи е поставена под възбрана, докато не бъдат предоставени необходимите документи за произход.