Днес следобед, в интервю пред 'Фокус", Пени Ботева ( Пенка Вълчева Христова ), Председател на Съюзът на животновъдите в България заяви своето съмнение за броя на протестиращите животновъди, които ще участват в утрешния протест.

 

Заместничката на Андриан Цаконски, Пени Ботева, за която животновъдите говорят, че  е и близка до министъра на храните Мирослав Найденов, заяви, че няма да подкрепи протеста утре в София.

 

„Ние засега се въздържаме от протести, защото имаме уговорка с министерството на земеделието да се свика кризисен щаб в четвъртък и имаме съгласие да се срещнем. Така че нашият съюз не счита, че в момента проблемите ще бъдат решени чрез протести”, коментира Ботева. Тя обясни още, че преди седмица се е провела среща с финансовия министър Симеон Дянков и в момента се разработва планът, по който земеделските производители ще бъдат обложени данъчно за 2010 г.. „Имаме положително становище с министерството на финансите във връзка с 2011 г. хората да не бъдат облагани по тази схема. Съгласиха се акцизът, който ползваме за горива, да се връща. Така че имаме доста положителни становища и не виждаме смисъл от протести, поне аз лично”, каза Пени Ботева.

 

© 2011 fermer.bg

 

26.09.2009 Провал на събора на млекопроизводителите, организиран от СЖБ на Андриан Цаконски