От 7 до 9 февруари 2014 г. в Плевен ще се проведе 12-ото издание на най-големият на Балканите пчеларски форум – Международното изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2014“. Изложението се организира от “Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, под патронажа на Министерството на земеделието и храните и в сътрудничество с пчеларските организации на България.

 

„На предстоящото изложение ще бъдат показани последните новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар; специализирани платформи и фургони; восъчни основи; ветеринарни препарати и лаборатории за окачествяване; лицензирани производители на майки и отводки; пчелни продукти и производи; опаковки, етикети, специализирано обучение и литература“, заяви за Фермер.БГ Юлиян Станчев, председател на Областния пчеларски съюз в Плевен.

 

Традиционно на изложението се представят фирми от България, Турция, Гърция, Сърбия, Македония, Англия, Полша, Франция, Финландия, Италия, Румъния, Унгария, Белгия, Украйна, Дания, Китай. Пчеларското изложение утвърди Плевен като водещ национален център в пчеларството и играе важна роля в подпомагане на местните и национални пчеларски организации в развитието на бранша, заявиха от „Партнерс експо“ ООД.

 

До момента близо 120 фирми от различни точки на света са регистрирани за участие на изложението. Организаторите очакват до старта на изложението им броят на изложителите да са увеличи почти двойно.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!