Националният фестивал Мед, Море и Слънце се провежда за трета година в Поморие. По време на откриването поздрави към организатори и участници поднесоха лично  председателят на „Български пчеларски съюз” – Ганчо Ганев, председателят на „Клуб на пчеларите № 1” – Симеон Тодоров и доайенът на българското пчеларство – Кирил Кирилов. Ясен Проданов – представител на евродепутата Мария Габриел прочете поздравителен адрес от нейно име, съобщиха от Община Поморие.
 
„Благодарение на този фестивал, българското Черноморие се свързва не само с морето и пясъка, но и с меда и разнообразните пчелни продукти. (…) Знам, че има ли ви вас, ще го има и пчеларството за поколенията. Фестивалът „Мед, Море и Слънце” е неоспоримото доказателство за това!” –  гласи малка част от обръщението на госпожа Габриел.
 
На събитието присъстваха още: Ботю Ботев – председател на Областния съюз на пчеларите в Бургас, Лидия Станкова – директор ОД „Земеделие” – Бургас, Силвия Василева – началник отдел в дирекция „Животновъдство” и Кирилка Янина – началник отдел „Пчеларство, мляко и интервенция” в ДФ „Земеделие”.
 
Изложбата – базар продължава до 16 август включително. Събитието се организира от Община Поморие, под патронажа на кмета Иван Алексиев, със съдействието на „Клуб на пчеларите № 1 в България”, с медийната подкрепа на вестник „Пчела и кошер”, единственото в България Национално сдружение на жените пчелари, Областен пчеларски съюз – Бургас.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!