Пчелари от Добричко се оплакаха, че парите за допълнителните субсидии към Програмата по пчеларство за свършили за 51 минути, за разлика от предходните средства от ДФЗ, които свършиха за 4 дни.

 

В отворено писмо до ДФЗ, пчеларя от Добрич Ненчо Колев заявява, че смъртността при пчелните семейства след тази зима ще надхвърли 30% и добавя: "Като виждам отношението ви към сектора, лесно мога да разбера колко ви е грижа не само за него, но и за селското стопанство изобщо. Ще ми бъде много интересно да ви видя в екип как ще опрашвате растенията…"

 

Пчеларя, който е стоял цяла нощ на опашка пред офиса на ДФЗ - Добрич и не е успял да подаде документи за финансовата помощ, пита :

ЗАЩО ПЛАЩАМ ДАНЪК НА МЕДА?
ЗАЩО ПЛАЩАМ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ОСИГУРОВКИ,СЛЕД КАТО СЪМ И БЕЗ ТОВА ОСИГУРЕН КАТО РАБОТЕЩ НА ПОСТОЯНЕН ТРУДОВ ДОГОВОР? СМЯТАТЕ ЛИ,ЧЕ КИЛОГРАМ МЕД Е ПО-ВРЕДЕН ОТ КИЛОГРАМ ТЮТЮН/ЗАВЧЕРА ЗА ТЮТЮНА ПРЕВЕДОХТЕ 73МЛН.ЛЕВА?/
НЯМАШЕ ЛИ ЕДИН СРЕДНО ИНТЕЛИГЕНТЕН СЛУЖИТЕЛ В МИНИСТЕРСТВОТО ВИ,КОЙТО ДА ВИ КАЖЕ, ЧЕ В ДОБРУДЖА СЕ ОТГЛЕЖДАТ 1/3 ОТ ПЧЕЛНИТЕ СЕМЕЙСТВА В БЪЛГАРИЯ И ДОБИВЪТ НА МЕД Е ЗНАЧИТЕЛНО НАД СРЕДНИЯ ЗА СТРАНАТА.