Седмият пчеларски събор се проведе през почивните дни в Етъра край Габрово. За пръв път на събора официално бяха поканени да участват и билкари от цялата страна.

Това, според организаторите, не е своеобразно връщане на жеста заради участието им в Еньовден, когато празнуват билкарите. Пчелният мед е природен продукт на билкова основа и производителите много добре знаят това, като разполагат своите кошери на места, където има условия за събиране на тичинков прашец от медодайни растения и билки.

На събитието се събраха пчелари от Габрово, Стара Загора, Плевен, София, Велико Търново, Ловеч и много други места. От щандовете им всеки посетител можеше да си купи пчелен мед, произведен от различни билки. Освен това медопроизводителите щедро обясняваха и даваха съвети за всеки един от продуктите си.

Освен производители на мед и пчелни продукти, в срещата участваха и производители на пчелен инвентар, восъчни основи, пчели-майки и пчелни рояци. Имаше и щандове с литература, предназначена за пчеларите.

Съборът се организира от Областния браншови пчеларски съюз в Габрово и от Съюза на билкарите под домакинството на Архитектурно-етнографския комплекс „Етъра”. Повече от 100 бяха производителите, които се представиха на събора.