В периода 10-12 март 2014 г. българска бизнес делегация придружава президента на Република България по време на визитата му в Държавата Катар. В делегацията са включени и двама представители на Националната овцевъдна асоциация (НОА), както и от хранително-вкусова промишленост (мляко и млечни продукти, минерална вода, агнешко и пилешко месо, мед, пресни и преработени плодове и зеленчуци, зърнени култури).

 

В Катар те ще участват в бизнес форум, чийто икономически фокус ще е земеделието. В рамките на посещението се предвижда организиране на бизнес форум с провеждане на двустранни срещи между представители на български и катарски компании. Икономическият фокус на посещението ще бъде партньорство в областта на земеделието. „С отварянето на пазари от ЕС като Франция, както и този, който е с държави като Катар, вярвам, че можм да очакваме положителни новини в сектор овцевъдство.

 

НОА не е спирала да търси пазари, особено в Източните държави, където България е била традиционен износител на агнешко месо. Отчитаме като успех и факта, че двама членове на НОА са поканени да участват в преговорите в Катар и дано да бъдат осъществени необходимите контакти, което да доведе до възраждане на овцевъдството в България“, заяви за Фермер.БГ Бисер Чилингиров, председател на НОА, преди отпътуването на българската делегация за Катар.

 

 

Очаквайте видео интервю с Бисер Чилингиров!

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!