При извършена проверка на пломбиран камион, на територията на месопреработвателно предприятие в област Хасково, данъчните агенти от звеното за фискален контрол откриха 13 тона месни продукти с изтекъл срок на годност, съобщиха от DarikNews.
 
 
Инспекторите от приходната агенция откриват, че кашоните са с подменени етикети, а стоката е негодна за консумация. Месото е спряно от продажба веднага.
 
При щателна проверка на съдържанието на всички кашони с 12 835 килограма кайма – свинска и телешка, както и свински гулаш, проверяващите от „Фискален контрол“ констатират несъответствия между придружаващите документи и стикерите върху опаковките.
 
 
Чрез Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки, НАП инициира съвместна проверка с Агенцията по безопасност на храните и Икономическа полиция. 
 
Институциите установяват негодността на стоката и невярното съдържание на придружаващите документи, след което своевременно е наложена забрана върху продуктите и тяхното унищожаване чрез изгаряне.