Качеството на продуктите, които слагаме на нашата трапеза е от изключително значение, особено когато всички вкъщи ги консумираме - от малки до големи.

Въпреки кризата: Български ферми внасят чистопородни овце


И ако до преди качественото българско месо беше трудно да се открие в търговската мрежа, днес вече много ферми отвориха свои собствен магазини. Наред с това съществуват и витрини в по-големите супермаркети, които преливат от разнообразие и то с българско, качествено месо. 


Тези множество възможности обаче често объркват потребителите в търсенето на хубаво месо от български производител. В този материал ще ви представям различни възможности, които се надяваме да направят търсене на вкусно и прясно родно месо, не в изпитание, а в приятна задача. 


Днес е модерно всичко да се купува онлайн - пазаруваме плодове, зеленчуци, готова храна, дрехи, обувки и какво ли не. А месото? Възможно е да изберете хубаво месо и то онлайн, благодарение на специално подбран списък с магазини. Може и още как! Актуални брошури на всички супермаркети, предлагащи оферти за прясно месо, можете да намерите лесно в интернет. Много от българските топ производители на месо вече продават в големи вериги като Билла, Метро, Лидл и Фантастико.


Ако все пак не сте фен на пазаруването онлайн и приемате лично поговорката “око да види, ръка да пипне”, сме ви подготвили списък с няколко ферми, на които имаме 100% доверие. А и не само ние - блогът на Enders също.

 

BREDAS
Месарница Bredas предлага прясно свинско и говеждо месо от свободно отглеждани животни в естествената им среда във високопланинските пасища на Рила и Родопите. Гарантирано качествено месо, както от български породи говеждо, така и от най-добрата месодайна порода Black Angus. Предлагат доставка всеки четвъртък в цялата страна, а за София със собствен хладилен транспорт до адрес.

 

ГУРМАН
Месарница Гурман се определя като място, на което се изпълняват и най-високите клиентски изисквания за качество и свежест. И това не е формално лепнат етикет. В асортимент ще откриете зашеметяващи свински, телешки, агнешки и пилешки деликатеси, както и стандартни разфасовки за барбекю. Любопитното за тази месарница е, че купува месото от малки ферми, с което категорично ни печели, защото подкрепя местния бизнес в различни региони на страната.


MERATA
Северозападната ферма от Монтанско (село Ковачица) възприема животновъдството като изкуство. Ето защо телешкото месо на ферма Merata се определя като шедьовър в кулинарията. Гарантираме ви, че дори това да е първото ви барбекю, ако се доверите на месарницата, резултатът върху небцето ще е уникален.

 

БРОДИЛОВО
Ферма Бродилово следва модела на пасищното животновъдството. Без съмнение, обаче, основна причина за качественото телешко месо е породата биосертифицирани месодайни крави Hereford и Black Angus, храната, която е само мляко, сено и трева от тучните пасища на Странджа, и свободно, пълноценно движение на слънце и въздух целогодишно. Заслужава си да направите поне веднъж барбекю с месце от ферма Бродилово.

 

АНГУС МЕСНО ГОВЕДОВЪДСТВО
Вероятно няма да сме далеч от истината, ако кажем, че във ферма Ангус живеят царете на телешкото месо. Възприемайки последните модерни технологии за отглеждане на екологично чиста продукция, производителят вече 5 години налага най-високите стандарти в животновъдството у нас.

 

Повечето от техните продукти освен в техните фирмени магазини, могат да бъдат открити и в по-големите супермаркети, които залагат на прясно и качествено българско месо, като Билла, Метро, Лидл и Фантастико.