От днес 23-и Август започват поредица от срещи на Изпълнителната агенция по лозата и виното ( ИАЛВ ) с лозари и винари от цялата страна. По време на срещите ще присъства Изпълнителния директор на ИАЛВ - Красимир Коев.

 

Акцент на срещите ще бъде състоянието и проблемите пред лозаро-винарския сектор в България, както и начините за осъществяване на контрол върху дейностите в този бранш. Ще бъдат обсъдени и възможностите за финансово подпомагане на лозарството и винарството.

 

списък с първите срещи организирани от ИАЛВ :

- 23 август 2011 г. (вторник) от 10:00 часа, ИАЛВ ще проведе среща в гр. Пловдив в Заседателната зала на Аграрния университет.

- 24 август 2011 г. (сряда) от 11:00 часа, среща с лозари и винопроизводители ще се проведе в гр. Хасково, зала „Марица”, намираща се в сградата на Областната администрация.

- 25 август 2011 г. (четвъртък) от 10:30 часа, ИАЛВ ще проведе среща в гр. Бургас в Заседателната зала на Областна администрация – Бургас.

 

На срещите ще присъстват и проф. Пламен Моллов – председател на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК), Георги Ралчев – началник отдел към Дирекция „Растениевъдство” на Министерство на земеделието и храните, и Михаил Златанов – началник на отдел „Организация на охранителната дейност” от Дирекция „Специализирани полицейски сили” към Главна дирекция „Охранителна полиция” на Министерството на вътрешните работи.

 

Допълнително ще бъде съобщено за срещи в други части на България.

 

© 2011 fermer.bg