Дефиницията за селски райони няма да бъде променена в следващия програмен период на ОСП. Това стана ясно на провеждащата се в столицата публична дискусия за реформата в ОСП 2014-2020, предаде репортер на Фермер.БГ.
[news]
На въпрос от браншови организации дали дефиницията за селски райони ще бъде прменена, с което да се даде възможност на още 22 региона в страната да получават средства по ПРСР 2014-2020, Марио Милушев от ГД Земеделие на ЕК поясни, че не може да се увеличава повече площта за финансиране по линия на ПРСР на всяка една от страните членки.

Милушев допълни, че всеки един от регионите, който остава извън обхвата на ПРСР може да получи финансиране по различни мерки за местно развитие и тук е правото на всяка държава да реши по кои от тях ще се случва това. Не е логично, когато всички страни-членки отчитат намаляване на бюджетите по Програмите за селските райони, да се говори за разширяване на площта, която ще се подпомага, аргументира се Марио Милушев.

На форума в Българското представителство на ЕК участват представители от НАЗ, АЗПБ, Българска асоциация Биопродукти, НСГБ, птицевъди, пчелари, зеленчукопроизводители.
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!