Българският финал на EIT Food Innovation Prizes ще се проведе онлайн на 24 юли от 14:00 до 16:00 в платформата eventbrite, съобщават организаторите от Институт за агростратегии и иновации-EIT Food Hub Bulgaria.

Агроиновации: Стъртъпи кандидатстват за наградите на EIT Food

Тричленното жури ще избере трите най-иновативни и многообещаващи стартъпи, които ще получат съответно 5000 евро, 3000 евро и 1000 евро. Публиката също ще има възможността да гласува за любимия си стартъп и ще им помогне да спечелят Наградата на публиката в размер на 2000 евро. 

Българските финалисти са 8 стартъпа, които заявиха своите кандидатури в периода 10 март – 24 май. Това са Atlas Agro Science, Zero Wave, Bio Stopanstvo Lopyanko Ltd., Suprima, Etheropolis, AgroRegal - CAT, Gordost na Fermera и Unmanned Systems Bulgaria.

В състава на комисията участват: Милен Иванов – Venture Capital инвеститор, основател на CEO Angels Инвестиционен клуб и ко-директор във Founder Institute; Роси Митова – основател на първия онлайн фермерски пазар в България farmhopping.com; и доц. д-р Величка Гочева от Университета по хранителни технологии – Пловдив. 

Освен в България тази година онлайн финалът на конкурса ще се проведе в още 16 страни в Южна и Източна Европа – Хърватия, Чехия, Естония, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Литва, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Словакия , Словения, Испания и Турция.

Състезанието ще завърши с Grand Final, по време на който носителите на 1-ва награда от всички 17 държави ще се състезават за три основни награди: 10 000 евро, 15 000 евро и 25 000 евро.

Всички заинтересовани страни са поканени да се включат в българския финал на EIT Food Innovation Prizes и да бъдат част от „голямото жури“, което ще определи Наградата на публиката. 

Регистрацията е безплатна и е активна ТУК.

 

Следете новите технологии в селското стопанство и на cap4us.agri.bg.